Met hulpmiddelen en aanpassingen is veel mogelijk voor mensen met een psychische of fysieke beperking. Vraag naar de mogelijkheden bij de opleiding die u wilt gaan doen. Kijk ook op de websites Regelhulp, Leeroverzicht.nl en Expertisecentrum inclusief onderwijs.
Misschien krijgt u extra studiefinanciering. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. Ook is het soms mogelijk om een individuele studietoeslag aan te vragen bij de gemeente.
Als u jonger bent dan 30 jaar kunt u bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) studiefinanciering aanvragen. Wie ouder is dan 30 jaar maar jonger dan 55 jaar, kan bij DUO een levenlanglerenkrediet aanvragen. Dit is een lening om uw opleiding mee te betalen.
Werken en werkzoekenden kunnen een STAP-budget krijgen. Dat is geld voor het volgen van een opleiding. Het STAP-budget vraagt u aan bij UWV. Kijk op de website Rijksoverheid - STAP-budget voor meer informatie.
Misschien kunt u een scholingsvoucher krijgen. Een scholingsvoucher is een bedrag dat u helpt een opleiding te volgen. Als u uitzendkracht bent, kunt u een scholingsvoucher aanvragen bij Doorzaam.
Heeft u een beperking? Dan krijgt u misschien van Fijnder een individuele studietoeslag om uw inkomsten aan te vullen. Maak een afspraak met een medewerker. Of vul het aanvraagformulier in op de website van Fijnder.
Als u op het voortgezet onderwijs zit, kunt u misschien een tegemoetkoming voor scholieren krijgen. U moet dan tussen de 18 en 30 jaar zijn. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van Rijksoverheid.
Voor bijzondere bijstand of minimabeleid en het vinden van werk.
Doe een beroepskeuzetest op de website Werk.nl. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep en Leeroverzicht.nl.
Heeft u een uitkering? Ga dan langs bij het Loopbaanplein. Jongeren tot 27 jaar kunnen terecht bij JouwUnit.
Voor vragen en advies over werk en inkomen.
Voor bijzondere bijstand of minimabeleid en het vinden van werk.
Helpt jongeren bij het zoeken naar een geschikte opleiding of baan.